Merhaba sevgili dostlar, bu yazımda sizlere 4 aydır kullandığım Vaude silkroad portbagaj çantası hakkında bilgiler vermeye çalışacağım.
Okumayı sevenler için bu yazıyı yazdım, “yok ben yazı falan sevmem!” derseniz, en alt kısıma da inceleme videosu çektim onu ekliyorum.
Haydi başlayalım.
Neden Vaude Silkroad Tercih Ettim?
Öncelikle bundan bahsetmek isterim; “Neden Vaude Silkroad Tercih ettim?”
Benim şuan ki bisikletim tur bisikleti olduğundan ve genelde yanımda fazla fazla malzeme taşıyan biri olmamdan ötürü arkadaki portbagajda kesin bir çanta oluyor. Daha önce mtb bisikletimde procycle marka bir çanta kullanmıştım fakat pek memnun kalmadım.
Memnun kalmama sebebim çantanın hem görsel olarak beni rahatsız etmesi hemde çantanın arkadan açılmasıydı. Çantanın içinden birşey almak istediğinizde en arkaya koyduğunuz nesneye ulaşmak için herşeyi çıkarmanız gerekiyordu. Bende o çantayı satıp başka çanta arayışına girdim.
Hoşuma giden iki markanın modeli vardı. “Vaude silkroad ve Topeak MTX Trunk Bag EXP ” topeak çantanın fiyatı çok pahalı olduğundan ve hali hazırda Vaude’yi kullanan iki arkadaşımın tavsiyesi sebebi ile Vaude’yi tercih ettim.
Vaude Silkroad Özellikler
Vaude Silkroad bisiklet çantasının özelliklerinden bahsetmek gerekirse;
Çanta 9+2 lt hacme sahip, 22 x 18 x 42 cm ebatlarındadır. Çantanın ağırlığı 500 gr olarak yazıyor sitesinde. Çantada üstten fermuarlı kapak ile kolay kullanım sağlanmış. Böylece malzemelere kolayca ulaşabiliyorsunuz.
Çantanın sağ ve solda iki adet fermuarlı dış cep mevcut,
Üstte elastiki örümcek ağ kayış ile ek taşıma alanı sunuyor. Kıyafetlerinizi bu bölmeye sıkıştırabiliyorsunuz.
Arka tarafta yansıtıcı elemanlar olarak emniyet reflektörü mevcut. Aynı zamanda sağ ve sol tarafta da yansıtıcı emniyet reflektörleri var.
Çantanın dış kumaşı su geçirmez özelliğe sahip değil. Ana kumaş, % 100 polyester, 600 D poliüretan kaplamalı olarak yazıyor özelliklerinde. Yağmurlu havalarda su geçirmemesi için çantanın içinde ayrıca yağmur kılıfı mevcut. Yağmur kılıfı % 100 Polyamid, 190 T poliüretan kaplamalı bir malzeme. Yağmur yağdığında durup, çantayı açmanız ve kılıfı geçirmeniz gerek. Kılıfın arkaya bakan kısmında da yanısıtıcı reflektör olarak Vaude logosu kullanılmış.
Çantanın içi gayet geniş ve kaliteli malzeme kullanılmış. İç kısımda % 100 polyester, 200 D poliüretan kaplamalı astar kumaş kullanılmış. Alt kısmın kumaşı da farklı bir malzemeden yapılmış. Alt kısım daha kalın ve su geçirmez bir kumaş. Ayrıca çantanın içinde fermuarlı küçük bir bölme var. Gayet güzel düşünülmüş bu bölymeye cüzdan vs. gibi ayrı tutmak ve çabuk ulaşmak istediğiniz eşyalarınızı koyabiliyorsunuz.
Çantanın içinden ayrıca bir omuz askısı çıkıyor. Bu omuz askısı ile farklı kullanım amaçlarına uygun tasarlanmış çanta. Bisikletiniz’den uzaklaşacağınız zaman çantayı çıkarıp omzunuza takıp yanınızda kolayca taşıyabiliyorsunuz.
Çantanın en arka kısmında ise mataranızı yerleştirebileceğiniz bir bölme yapılmış. Buraya ben pek matara koymuyorum, zira tümsek vb. bir yerden sert bir geçiş yaparsanız mataranın fırlayıp düşme riski var.
Çanta bisiklete velcro kayış sitemi ile portbagaj üstüne destekli 4 adet cırt monte ediliyor. Benim bagaj demirim tubus logo evo. Bu modelin üst taşıma demiri eni çantanın alt yüzeyine göre biraz dar olduğu için çantanın alt kısmında büzüşme oluyor. Fakat benim için bu sorun teşkil etmedi. Ek bir bilgi olarak vermek istedim.
Çantanın Özellikleri:
Dış fermuarlı cep,
Omuz askısı
2 adet yan bölme
İç kısımda fermuarlı cep
Yansıtıcı unsurlar,
Eksta ışık eki
Bagaj üstü örmücek ağ
Bagaj üstü kullanım
Su geçirmez
Kapasite 9+2 litre
İç fermuarlı bölmesi ile ana bölme
Diğer Özellikler
Ölçü 22 x 18 x 42 cm
Zip dış cep
Yagmur koruyucu kılıf mavcuttur
Teknolojileri :
Baglantı sistemi velcro kayış sitemi ile bagaj üstüne
Malzeme Bileşimi :
- Ana kumaş: % 100 polyester ; 600 D poliüretan kaplamalı
- Kontrast Malzeme: 100 % Polyamid ; 210 D Bebek yırtılmaz Poliüretan kaplamalı
- Astar : % 100 polyester ; 200 D poliüretan kaplamalı
- Rain Kapak : % 100 Polyamid ; 190 T poliüretan kaplamalı
Ağırlık :
VAUDE Silkroad L / 500 gram
Sonuç
Sevgili dostlar ben çantayı 4 aydır kullanıyorum. Kişisel fikrim, “ben gayet memnunum.” Şehir içi turlarda gerekli ekipmanlarımı, (yedek iç lastik, tamir seti, ilk yardım seti, reflektörlü yelek, rüzgarlık, çakı, alyan anahtar, vb.) çantama koyup yola düşüyorum.
Umarım sizler içinde faydalı bir bilgi sunabilmişimdir.
Herhangi bir sorunuz veya öneriniz var ise yorum kısmına yorum yazmayı, yazacak hiçbir şey bulamıyorsanız, sadece “Teşekkür ederim” yazmanız beni mutlu edecektir. Ayrıca sosyal ağlarınız da bu yazıyı paylaşmayı unutmayın lütfen!
Merhaba ben Volkan, bisiklete binmeyi, tasarlamayı, üretmeyi ve seyahat etmeyi seviyorum. Youtube kanalımda bisiklet, kamp, seyahat, eğlence ve macera temalı vlogları üretiyorum. Ürettiğim içerikler ilginizi çekiyorsa tekerin dönmesine katkı sağlamak için, kanalım’a abone olup videolarımı beğenmeyi ♡ unutmayın lütfen.
https://www.youtube.com/volkanyolda
Destek olmak ister misiniz?
https://www.patreon.com/volkanyolda
Başka bir yazıda görüşmek üzere takipte kalın, hoşçakalın!
►İnstagram: http://instagram.com/volkan_yilanci
Volkan Yılancı.
Yazıda kullanılan görsellerin bazıları google görseller’den alınmıştır.